Jazzcafé med Szabo, Bjørgo og Markhus

Moss Jazzklubb arrangerte på lørdag for første gang JazzCafe på Havnelageret (tidligere Møllhausen) med trioen Szabo, Bjørgo og Markhus. Det er tydelig at lokale musikere lokker medllemmer og andre til Jazzklubbens ettermiddagskonserter. Szabo og Markhus er, som kjent for mange lokale Moss-gutter, vokst opp på Jeløya.

De spilte og framførte nydelige jazzstandards og noen låter fra «The Great American Songbook». Mer enn 100 betalende publikummere fikk en variert konsert med både jazz, blues, bossa, mystiske rytmer og akkorder med mange tall.

Thomas Szabo Varkøy (gitar), 43, har sin musikkutdanning fra Jazzlinja ved Universitet i Stavanger. Etter det har han undervist i gitar og spilt med både kjente og ukjente artister i mer enn 20 år.

Dag Markhus (trommer) har musikkutdanningen sin fra USA hvor han også har livnært seg som musikant i New York i mange år, og han blant annet spilte med mange store navn i jazzverdenen. Nå er han heldigvis tilbake i hjemlandet, og det gledes at han blir å høre i hjembyen Moss.

Håkon Bjørgo, bass, er en etterspurt bassist fra jazzmiljøet i Oslo, og jobber regelmessig med blant andre Dave Edge (The Real Thing), Tore Johansen kvartett, og gitaristen Bjørn Vidar Solli. I tillegg driver han konsertserien Mandagsjazz på Smia og plateselskapet Smia Records med gitaristen Eirik Svela.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *