WOW (Staffan William-Olsson og «Joje» Wadenius og blir tilsammen et «Wow»!)

Details


Map

 

Følg denne lenken til Verket Scene, hvor Staffan forteller om sitt musikalske møte med Joje Wadenius og hvor du kan vinne to billetter til konserten:

https://www.facebook.com/watch/?v=3539782876245146

 

To svenske gitarister i superklassen har i flere tiår gjort Norge til sitt nye hjemland, Staffan William-Olsson og Georg «Joje» Wadenius. De har samarbeidet før, men et tilfeldig møte ved bagasjebåndet på Gardermoen, gjorde at de bestemte seg for å sette sammen et band og gjøre konserter sammen. Initialene i deres respektive etternavn ga det klingende navnet WOW på den nye supergruppa.

Her er Tor Hammerø (Nettavisen) sin oppsummering av premierekonserten på Herr Nilsen i august:

Det fullsatte Herr Nilsen med et publikum som åpenbart satte pris på dette møtet, hadde altså kjent sin besøkelsestid. De «visste» at her var det noe spesielt på gang og det var det da også. Då kör vi da, sa Staffan William-Olsson før de etter knappe to timer gikk tom for åttendedeler. Det er å håpe at de fire finner mange flere åttendedeler i tida som kommer – dette er nemlig et band og en musikk som mange bør få oppleve på klubber og festivaler – på begge sider av Kjølen.

Joje har som mange vil vite sin bakgrunn fra Made in Sweden, Blood Sweat&Tears, Steely Dan, Saturday Night Live-bandet, og bidratt på innspillinger med artister som James Brown, Diana Ross, Luther Vandross, Herbie Hancock, for å nevne noen. Mindre kjent er det at han har vunnet priser for sine musikkutgivelser rettet mot barn!

Staffan gjestet Moss Jazzklubb på House of Foundation den 2. Des. Og ga et pakket HOF et virtoust, vakkert og uforutsigbart musikalsk møte med sine tolkninger av kjente pop-melodier. En konsert vi kommer til å huske lenge.

Med seg på trommer har de Skoppum-mannen Andreas Bye, som har spilt med Bugge Wesseltoft, i Anders Aarums trio, Jon Eberson, for å nevne noen. Og på fem-strengers bass møter vi Jens Fossum, også kjent fra utallige samarbeidsprosjekter med Anders Aarum, Hilde Louise Asbjørnsen, Sigurd Køhn (R.I.P.), Knut Risnæs, m.fl.

Dette blir ikke «bare» et musikalsk hakeslepp, men artige anekdoter fra morsomme og snakkesalige menn.

Pris per billett, NOK350,- + avgift (NOK250,- + avg for medlemmer av Moss Jazzklubb og Moss Bluesklubb).

Billetter kjøpes på Verket Scene’s nettsider;  www.verketscene.no fra 27.desember.

https://www.verketscene.no/programmet/moss-jazzklubb-wow-med-gitaristene-staffan-william-olsson-og-joje-wadenius

Film fra 20.02.2024 kl. 12.02

 

This event was posted in by Bjørn Gundersen.