KRYSSOVER: NORIAKI med Stian Omenås, Jon Balke og Endre Ruset

Details


Map

MOSS KRYSSOVER JAZZFESTIVAL er et samarbeid mellom Kulturhuset, Moss Kirke, Blueklubben og Moss Jazzklubb. Jazzklubben bidrar med to konserter, lørdag 10. februar:

NORIAKI – som er “hopp-poesi” på høyt nivå, nemlig Molde-poeten Endre Ruset som i 2017 publiserte en diktsamling med tema den japanske storhopperen Kasai, med fornavnet Noriaki. Da vet “alle” plutselig hvem vi snakker om…

I 2022 bestemte poeten Endre og trompeter og “klangkonge” Stian Omenås seg for å lage en plate med musikk til poesien og inviterte med seg Jon Balke, en av våre aller fremste jazzpianister/komponist til Hov Kirke, hvor dette ble til et album. Nå får du anledning til å høre dette live på Moss Kryssover Jazzfestival i Arenas lokaler.

Utdrag fra et par av anmeldelsene gir terningkast 5 til 6 og det refereres til “strålende utgang og et perfekt nedslag”, eller “20 i stil og innhold”.

Kort om de påmeldte:

Endre Ruset (41) er idag en stor skikkelse innen det norske litterære miljø, både som poet, skribent, anmelder og samtaleleder på festivaler, tv og radio. «Kims Lek» og «Noriaki» er noen av utgivelsene hans som har fått gode kritikker og solgt godt. Han har også vært kunstnerisk leder på Norsk Litteraturfestival på Lillehammer sent på 2000-tallet.

Stian Omenås (43) er musiker, komponist og pedagog. Utdannet ved Jazzlinjen i Trondheim. Har spilt konserter verden over med Parallax og en rekke andre band. Jobber innen moderne jazz og samtidsmusikk. Spiller idag i Skarbø Skulekorps, Noriaki trio og i sitt nye soloprosjekt; Beauty in Darkness.

Jon Balke (68) er en bauta i norsk musikkmiljø. Musiker, komponist og pedagog. Gir ut sin musikk på det legendariske tyske plateselskapet ECM. Kjent fra band som Radka Toneff Kvintett, Masqualero, Magnetic North Orchestra, Batagraf og Jøkleba. En ettertraktet og unik musiker og kunstner på internasjonalt toppnivå.

PRIS: 250,-
MEDLEM: 200,- (Jazz- & Bluesklubb)
UNGDOM: 0,- (t.o.m. 26år)

FESTIVALPASS: 1250,-
LØRDAGSPASS: 800,-
(Se eget arrangement på nettsiden til Kulturhuset for kjøp av PASS)

Arrangementet starter presis.

Barene åpner 1 time før forestillingen starter. Vi selger drikke og snacks. Medbrakt er ikke tillatt. Vær ute i god tid for å unngå kø.

MERK: Oppvarming med elever fra Kulturskolen.

 

This event was posted in by Bjørn Gundersen.