KRYSSOVER: «Ella meets Django» med Majken Christiansen

Details


Map

"Ella meets Django" med vokalist Majken Christiansen

Vokalisten Ella Fitzgerald og gitaristen Django Reinhardt møttes aldri, fordi de bodde i ulike deler av verden. De leverte imidlertid begge fantastisk jazzmusikk som har gått inn i musikkhistorien på hvert sitt særegne vis. De tolket også mange av de samme standardlåtene. «Ella meets Django» gir oss svaret på hvordan et møte mellom disse to mestrene kunne ha utartet seg kunstnerisk og musikalsk – med etablerte musikere fra den norske jazzscenen:

– Majken Christiansen: vokal.
– Gildas Le Pape: gitar, (bl.a. Hot Club the Norvège)
– Magne Føreland: gitar
– Svein Aarbostad: kontrabass, (bl.a. Hot Club the Norvège)

PRIS: 350,-
MEDLEM: 300,-(Jazz- & Bluesklubb)
UNGDOM: 0,- (t.o.m. 26år)

FESTIVALPASS: 1250,-
LØRDAGSPASS: 800,-
(Se eget arrangement på nettsiden for kjøp av PASS)

Arrangementet starter presis.

Barene åpner 1 time før forestillingen starter. Vi selger drikke og snacks. Medbrakt er ikke tillatt. Vær ute i god tid for å unngå kø.

Det er ubetjent garderobe i foajen.

Mer informasjon om ensemblet:

Majken Christiansen på vokal synger revitalisert jazz i tradisjonen etter de store jazzdivaer, der Ella Fitzgerald alltid vil være én av de største inspirasjonskildene. Men Majken gjør sine ting med et åpent og oppdatert uttrykk, og uansett hva hun synger, så fortolker og formidler hun de tidløse tekstene og melodiene fra The American Songbook med varme, ærlighet og overbevisning.

Majken kommer opprinnelig fra København. Siden midten av 1990-tallet har Majken vært Danmarks mest populære swingjazz-sangerinne. Hun har gjort utallige konserter, har spilt inn flere plater, og har egen dansk fanklubb! Siden 2001 har Majken bodd i Oslo, der hun bl.a. er solist med Norges mest profilerte storband og militærorkestre og har turnert mye for Rikskonsertene.

Med en så allsidig kvartett fra Norge, er Majken Christiansen et perfekt dansk motstykke. Elegant, morsom og sensitiv, men også kraftfull som en ”big fat mama”. Utdannet som skuespiller og sanger i Danmark, Norge og USA, har Majken alt som skal til for å gripe et publikum, det være seg i et teater, i en konsertsal, eller i en liten klubb…
(Erling Wicklund, produsent i NRK)

Litt kuriøst er det at de har med seg den franske «svartmetall-gitaristen» (x-Satyricon), Gildas Le Pape (medlem av Hot Club de Norvëge, samme som bassisten Svein Aarbostad).

This event was posted in by Bjørn Gundersen.